Артуро Видал близо до подпис с Байерн Мюнхен

Артуро Видал е все по близо до подписа на баварския Байерн Мюнхен.

Чилиецът, който спечели титлата Копа Америка с националния отбор на Чили преди няколко седмици е силно желан от „баварците“. 28-годишният полузащитник е играч на Ювентус. Видал премина на Ювентус Арена през 2011 от Байерн Леверкузен и записа 95 мача и 28 попадения за „старата госпожа“.

Артуро Видал

Италианския таблоид „Кориере дело спорт“ излезе с информация, че Ювентус обмислят да приемат офертата от Байерн на стойност £ 28 милиона. Ако двата клуба се договорят, което е трърде вероятно, тъй като Байерн се опитват да намерят заместник на преминалия в Мачестър Юнайтед – Бастиан Швайнщайгер, това ще бъде удър с парен чук за някои гранда от „Премиър Лийг“, които от много време искат да привлекат чилиеца. В сделката може да се включи и звездата на баварците – Марио Гьотце. Немецът може да премине на Ювентус Арена в замяна на Артуро Видал.

След силното представяне в Копа Америка и победата над Меси и компания на финала на турнира, Видал почти със сигурност ще премине на „Алианц Арена“. Все пак играчът е играл  5 сезона в немското първенство и стилът на игра му е познат добре.