Белгия победи Франция в голов спектакъл!

Националният отбор на Белгия се наложи с 4:3 над Франция в контролна среща, състояла се на „Стад дьо Франс“ в Париж. „Червените дяволи“  успяха да измъкнат победата в резултатния мач и дадоха сериозна заявка преди Евро 2016.

Tочни за успеха на Белгийците бяха Маруан Фелайни, който се отчете с две попадения, Еден Азар от дузпа и Раджа Нианголан. Попаденията за „петлите“ бяха дело на Матийо Валбуена от дузпа, Набил Фекир и Дмитри Пайе.

Срещата започна по-добре за белгийците, които още в 17-ата минута откриха резултата след попадение на Маруан Фелайни. Лошо изчистена топка и получил се рикорет позволиха на Фелайни се разпише за 1:0. Малко преди края на първата част, в 41-ата минута добра комбинация между Тоби Алдервиерлд и Фелайни доведе до втори гол в мрежата на „петлите“, дело отново на Фелайни – 2:0.

Белгия

След почивката „червените дяволи“ направиха преднината си класическа. Фелайни подаде умело към Раджа Нианголан, който покачи на 3:0, а в 53-ата минута французите намалиха на 1:3, след точно изпълнена дузпа от Валбуена. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за задържане на Оливие Жиру в наказателното поле. Само минута по-късно Франция също получи право да изпълни дузпа, а Еден Азар не сгреши от бялата точка – 4:1.

Минута преди края на редовното време Фекир се разписа от близка дистанция за 2:4, а в даденото продължение Пайе оформи крайното 3:4.

Така Белгия записа престижна победа над Франция преди предстоящата евроквалификация срещу Уелс. „Петлите“ пък ще се изправят срещу Албания в следващия си двубой. Срещата изгледа и легендарният Зинедин Зидан, но за негово съжаление, отборът на Франция остъпи победата.

 БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.