Бентеке класира Ливърпул напред в Лига Европа

Бентеке вкара победното попадение за Ливърпул в мач от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа срещу Бордо игран на „Анфийлд“.

Възпитаниците на Юрген Клоп надиграха гостите от Франция с 2:1 като съумяха да направят пълен обрат. Това бе втора поредна победа за „мърсисайдци“ като по този начин излезнаха еднолично на върха на класирането в група „В“ кръг преди края на груповата фаза на турнира. Ливърпул събра актив от 9 точки, което бе достатъчно за да осигури място на тима на 1/16 финалите на Лига Европа.

Бентеке

Бордо първи откриха резултата на „Анфийлд“. В 33-тата минута съдята отсъди непряк свободен удар за гостите, тъй като вратаря на Ливъпрул задържа топката повече отколкото е позволено. Анри Сайве с мощна тупалка разтресе мрежата на Симон Миньоле.

5 минути по-късно Бентеке бе спънат в наказателното поле на Бордо и съдията отсъди доста спорна дузпа. Джеймс Милнър не сгреши от бялата точка и изравни резултата.

Победното попадение дойде в самия край на полувремето. Кристиан Бентеке си спря топката след центиране от ляво и с хубав изстрел  в десния ъгъл на вратата донесе важната победа за тима си.

https://www.youtube.com/watch?v=IEJ9lJ5vTX0