България очаква противниците си в Елитния квалификационен кръг

Съперниците на националния отбор на България до 19 годишна възраст в Елитния квалификационен кръг за Евро 2017 ще станат ясни след тегленето на жребия на 13 декември. Церемонията в швейцарския град Нион е с начален час 12:00 българско време.

Отборите, които се класираха за Елитния квалификационен кръг са разпределени в четири урни. Седемте отбора с най-висок коефициент попадат в 1-ва урна, включително и отборът на Испания, който заради високия си коефициент се класира директно за Елитния кръг, без да участва в Първия квалификационен кръг. Разпределението на урните преди жребия:

Урна 1: Испания, Германия, Хърватия, Израел, Австрия, Швеция, Холандия

Урна 2: Словакия, Франция (носител на трофея), Турция, Италия, Норвегия, Гърция, Чехия

Урна 3: Унгария, Полша, Англия, Украйна, Босна и Херцеговина, Ейре, Сърбия

Урна 4: БЪЛГАРИЯ, Шотландия, Кипър, Финландия, Белгия, Португалия, Беларус,

По време на жребия ще бъдат определени страните домакини на квалификационните турнири. Всяка група ще включва четири отбора. Победителят от всяка една от седемте квалификационни групи от Елитния кръг се класира за Европейското първенство в Грузия от 2-ри до 15-ти юли 2017 година. Домакинът Грузия има право на участие без квалификации. Мачовете от Елитния квалификационен кръг трябва да приключат най-късно до 28 май 2017 година.
bet365