Гарет Бари помага на фондацията на Стилиян Петров

Един капитан на Астън Вила ще подпомогне благотворително начинание на друг такъв. Става въпрос за Гарет Бари и българската легенда Стилиян Петров, които играха заедно на “Вила Парк” между 2006 и 2009 година и в различни периоди носеха капитанската лента на европейския клубен шампион от 1981 година.
Бари e сред най-близките приятели на Петров и продължава  професионалната си кариера, като в момента играе за Евертън, а по-рано през сезона изигра мач №600 в елита на Англия. Именно с това събитие е свързано и действието му, след като стана ясно, че той ще дари половината си премия от този двубой, равняваща се на 10 000 паунда на фондацията на Стан, която подпомага деца, борещи се с левкемията. Останалата половина от средствата пък отива във фондацията на друг футболист – Джеймс Милнър, който е втори избор за капитан на градския съперник Ливърпул.

“Гарет Бари наскоро достигна 600 мача в Премиър лийг и бе така добър да дари половината си бонус (10 000 паунда) на нас! Огромни благодарности! Останалата половина ще бъде преведена на фондацията на Джеймс Милнър”, написаха на официалния си профил в Instagram от The Stiliyan Petrov Foundation.

35-годишният Бари е едва третото име, което може да се похвали с 600 или повече мача в Премиър лийг. Останалите двама, постигали това са Франк Лампард (609) и Райън Гигс (632).

През този сезон полузащитникът има 14 мача с 1 гол и 1 асистенция за отбора от “Гудисън Парк”.

bet365