Григор Димитров взе реванш от Никола Маю

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не срещна трудности в мача си срещу френския ветеран Никола Маю във втория кръг на турнира в Бризбън, Австралия и спечели безпроблемно с 6:2, 6:4.

Така българинът взе реванш от французина, срещу когото вече игра, но в първия кръг на турнира на двойки. Победата тогава отиде на сметката на тандема на Маю. За двубоя на сингъл българинът беше определен като тотален фаворит на букмейкърите, чийто очаквания се оправдаха напълно още в първия сет.

Французинът още в самото начало показа, че ще разчита изцяло на сервиса си, но това не му помогна особено. Още в първия гейм Григор постигна пробив, след което успя да го затвърди с гейм на нула. Григор проби съперника си за втори път за 4:1, с което победата му вече започна да се очертава на хоризонта. Въпрос на много кратко време – 26 минута, се оказа спечелването на първия сет, в който Григор заби 4 аса, записа 15 уинъра и допусна едва две непредизвикани грешки.

Във втория сет играта изглеждаше равностойна след първите шест гейма, в които двамата тенисисти печелеха подаванията си. Напрежението върху французина си каза думата при 3:3 и 40:40 в седмия гейм. Последва предимство за Димитров и след продължително разиграване Маю изстреля топката в мрежата, което означаваше пробив за българина.

Маю не се предаде и можеше да върне пробива за 5:5, но Григор спаси подаването си в което изоставаше с 0:40, с което сета и мача. Съперник на най-добрия ни тенисист в 1/4-финалите ще бъде австриецът Доминик Тийм, който елиминира местния тенисист Сам Грот със 7:6 (5), 6:3.

bet365

 

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в google search bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията. Които важат за спечелване на бонуса100euro bonus на страницата на bet365. Гледайте бет365 лайв На Живо Тенис. Топ събития и новини от всички краища на света incognito с Bet365 Livescore. Основни спонсори на събитието: Emirates, FedEx, Infosys, Peugeot.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по бет365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.