Давид де Хеа сложи край на трансферната война. Стражът преподписа с Юнайтед

Давид де Хеа подписа нов 4 годишен контракт с настоящия си клуб – Манчестър Юнайтед.

Де Хеа не успя да сбъдне мечтата си и да премине в Реал Мадрид като сделката между „кралския клуб“ и червените дяволи пропадна в последния ден на летния трансферен прозорец.

24-годишният страж започна преговори за нов договор на „Олд Трафорд“, след пропадането на £ 29 милионния трансфер с Реал. Самият де Хеа призна пред медиите, че се чувствал изморен от всички спекулации и неясноти относно бъдещето си.

Sportsmail“ излезе с информация, че Давид де Хеа се е договорил да взима по £ 200 000 седмично, което представлява огромно увеличение от лятото.

Давид де Хеа

Давайки интервю за официалния сайт на „червените дяволи“, де Хеа каза: „Чувстрам се щастлив, че започвам нова глава в Юнайтед и в кариерата си. Винаги съм се наслаждавал да играя заедно със тези страхотни играчи пред тази невероятна публика“.

„Манчестър Юнайтед е специален клуб за мен и „Олд Трафорд“ е идеалното място за мен да продължа да се развивам. Очаквам с нетърпение да оставя трудното лято зад мен и да се концентрирам върху работата си за да помогна на съотборниците ми да бъдат успешни“, каза де Хеа.

Мениджърът Луис ван Гаал изказа задоволството си от преподписването на де Хеа. „Много се радвам, че Давид де Хеа подписа нов контракт. Той е един от най-добрите вратари в света и съм щастлив, че ще бъде част от тима още много години“.

Все още не е ясно обаче, дали ван Гаал ще пусне в игра испанския в дербито с Ливърпул днес.

Вижте най-добрите спасявания на Де Хеа за сезон 2014/2015