Дидие Дрогба бе представен официално в канадския Монреал

Дидие Дрогба официално подписа с канадския Монреал Импакт в сряда и бе представен на „Сапуто“ вчера. Легендарният футболист на Челси си избра любимия  №11.

Канадския клуб се състезава във футболното първенство на САЩ и Канада – „МЛС“ и общо третият канадски клуб в надпреварата.

Веднага излезе информация, че котдивоарецът е бил подтикнат от бившите си съотборници в Челси и Алесандро Неста да поеме в посока Монреал. Последния официален мач на Дрогба бе през май, когато лондончани спечелиха титлата в Премиър лийг. Във въпросния мач, Челси победиха Съндърланд с 3:1 и Дрогба бе заменен в 27-та минута за да обере овациите на публиката.

Дидие Дрогба

Въпреки, че не е играл от два месеца и половина, нападателят смята, че бързо ще се адаптира в отбора и със стила на игра в Монреал. Очаква се 11-ката да дебютира за новия си клуб следващата седмица срещу Ню Йорк Ред Булс.

Голмайсторът се наслади на хубава кариера в Англия, Франция, Турция и Китай преди да дойде на „Сапуто“ в Сряда. Играчът бе посрещнат като истинска легенда във френско-говорящият Монреал.

37-годшният играч има 381 мача за Челси, където освен титлата в Премиър Лийг, Дроба печели и Шанпионската титла през сезон 2011/2012 и става играч на мача във финалния сблъсък.

Котдивоарецът сподели, че е доволен от идването си в Монтреал. „Говорих с Неста и той ме убеди да дойда в Квебек. Също думите на президента изиграха важна роля във взимането ми на решението да дойда тук.“

„Доволен съм, че ще изпитам нови изживявания и ще опозная напълно нова култура. Досега бях в Истанбул и Китай, но сега ми предстои напълно ново приключение“ – завърши Дидие Дрогба.