Днипро – Севиля е финала на Лига Европа

Днес на финала на Лига Европа от 21:45 часа един срещу друг на стадион „Народови“ във Варшава се изправят отборите на Днипро и Севиля. Всички погледи ще бъдат насочение към украинският тим, който се превърна в голямата изненада в турнира и шокира всички с достигането си до мечтания финал. Испанците от друга страна са настоящият носител на трофея и ще направят всичко по силите си за да защитят титлата си.

Stadion Narodowy

Днипро завърши втори в своята група „F“ с 2 победи, 1 равенство и 3 загуби. В елиминационната фаза украинците съумяха да победят Олимпиакос, Аякс, Брюж и Наполи и така си осигуриха място в големия мач във Варшава. Това ще бъде първи голям финал за тима от Днипропетровск и със сигурност ще наблюдаваме зрелищен мач.

Севиля също завърши втори в група „G“ с 3 победи 2 равни и 1 загуба. След това обаче шампионът показа класа в елиминациите и победи Борусия (Мьонхенгладбах), Виляреал, Зенит и Фиорентина, като в тези срещи записа 7 победи и 1 равенство.

В състава на Днипро четирима играчи са с контузии. Кравченко, Мазух и Зозуля почти сигурно няма да могат да вземат участие в днешния финал. Шахов е под въпрос за днешния мач, но лекарите на украинците дават надеждам, че има шанс да играе. Треньорът на Севиля Унай Емери пък няма да може да разчита на Пареха, който има проблем в коляното и на Бето с травма в рамото.

Излезна информация за вероятните стартови състави и на двата отбора.

Днипро: Бойко, Федетски, Дъглас, Чеберячко, Лео Матос, Канкава, Ротан, Федорчук, Матеус, Коноплянка, Калинич

Севиля: Рико, Коке, Карисо, Колоджешак, Тремулинас, Мбиа, Криховяк, Видал, Банега, Витоло, Бака

Съдия: Мартин Аткинсън

Лига Европа