Евертън продължи нагоре след голово шоу

Евертън записа нова победа след 6:3 в домакинството си на Борнемут. „Карамелите“ нямат загуба в последните седем шампионатни срещи и в момента са на две точки зад шестия Манчестър Юнайтед. Ромелу Лукаку се отчете с четири попадения.

Отборът на Роналд Куман водеше с 3:0 на почивката. Лукаку откри резултата след само 30 секунди игра. Белгиецът след това подаде на Джеймс Макарти, който удвои аванса на домакините, а малко по-късно Ромелу отбеляза 15-ия си гол от началото на сезона, след като Саймън Франсис направи опит да върне топката към Артур Боруц.

Гостите се върнаха в мача и дори можеха да стигнат до изравняване. Две попадения на Джошуа Кинг направиха резултата 3:2, а малко по-късно Борнемут пропусна отлично положения. Отново Лукаку се разписа, за да успокои феновете на „карамелите“, а секунди по-късно той направи 5:2. В самия край имаше време двата отбора да си разменят по още едно попадение. Хари Артър се разписа за гостите, а Рос Баркли вкара шести гол за Евертън.

В мач номер 100 на Роналд Куман във Висшата лига тимът му записа четвърта поледа от пет мача от началото на 2017 г. в първенството.
bet365