Играчите от Премиър Лийг с най-много голове в квалификациите за Евро 2016

Играчите от „Премиър Лийг“ са вкарали най-много голове по време на квалификационната фаза за Евро 2016.

Представителите на Английската висша лига са отбелязали 123 гола от общо 647-те попадения в квалификационната фаза на турнира. Футболистите от „Бундеслигата“ са записали 90, „Серия А“ са вкарали 58, докато играчите на „Примера дивисион“ заемат четвъртата позиция с 38 гола – само 2 повече от „Турската суперлига„.

Нападателят на Англия – Уейн Рууни е най-резултатният играч от Премиър Лийг с вкарвайки 7 гола в турнира. Кампанията помогна на капитана на англичаните да подобри дългогодишния рекорд на Сър Боби Чарлтън и да се превърне в реализатор № 1 за своята страна.

Играчите

Лидерът в таблицата с голмайсторите е нападателят на Байерн МюнхенРоберт Левандовски. Звездата на „баварците“ оглавява класирането с 13 гола, с което изравни рекорда на Дейдвид Хели по брой отбелязани попадения в квалификации.

На второ място е друга звезда на Байерн Мюнхен – Томас Мюлер. Нападателят е вкарал 9 гола в кампанията. След него се нарежда Артем Дзюба с 8 и Златан Ибрахимович с 8. По 7 попадения имат Един Джеко, Гарет Бейл, Кайл Лаферти, Марк Янко, Стивън Флетчър и Уейн Рууни.

Вижте топ 10 на най-добрите голове вкарани от играчите на 30-те нации в квалификациите за Евро 2016: