Карлос Тевес се завърна у Дома след 11 години

Карлос Тевес официално се завърна на „Ла Бомбонера“ и вече е играч на родния Бока Хуниорс.

Завръщането на легендарния аржентинец предизвика истинкси фурор в Буенос Айрес. Тевес описа идването му у дома като най-хубавият ден в живота му. Нападателят бе посрещнат от друга легенда на Аржентинския футбол – Диего Марадона и още 40 000 привърженици.

През 2004 година, играчът напусна Бока Хуниорс за да се присъедини към Коринтианс. След това бе купен от Уест Хам, където играе 2 сезона. Тевес продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус и след 11 години се завърна в родния клуб.

Диего Марадона

Представянето на Карлос Тевес вдигна на крак целия Буенос Айрес. Привържениците започнаха да прииждат към стадиона часове преди официалната пресконференция на клуба. Дългоочакваното представяне за забави с около 30 минути, но обстановката на „Ла Бомбонера“ остана спокойна и феновете дочакаха да видят своя Карлитос отново с екипа на Бока.

Карлос Тевес ще направи първа тренировка на родна земя още утре. Треньорът на клуба Родолфо Аруабарена ще разчита на услугите на талантливия нападател в Събота, когато Бока Хуниорс ще се изправи срещу Килмес.

10-ката бе посрешнат като истински герой. Той ще замести друга легенда на клуба Хуан Роман Рикелме. Аржентинецът сподели пред медиите ще се чувства щастлив от идването му в родината. „След като напуснах Бока знаех, че един ден ще се завърна и този ден дойде. След 11 години навън се чувствам помъдрял и придобил повече умения. Чувствам се щастлив и радостен, че отново ще облека фланелката на родния ми клуб и ще наследя легендарният номер 10“, допълни Тевес.

Карлос Тевес

През 2003 година с Бока Тевс печели Копа Либертадорес и Междуконтиненталната купа, а трансферът му в Коринтианс беше рекорден за клуб от Южна Америка. По време на престоя му в Юнайтед, Карлитос прибавя две титли на Англия към сметката си, а през 2008 година триумфира и в Шампионската лига. Тевес стана шампион на Англия и със Сити, преди да премине в Ювентус. Той беше в основата на последните две титли на „старата госпожа“, но загубата от Барселона му попречи да приключи кариерата си по европейските терени с нов успех в Шампионската лига.