Футбол: Тибо Куртоа щастлив в Челси

Белгийският страж е настървен да спечели много отличия с екипа на лондончани. Тибо Куртоа загатна неотдавна, че един ден мечтае отново да се завърна е испанската Ла Лига, където носи екипа на Атлетико Мадрид в продължение на три сезона под наем от Челси. Това изказване на белгийския страж предизвика негодувание сред някои привърженици на лондончани и самият футболист побърза да изясни намеренията си.

„Напълно разбирам раздразнението в някои от феновете. Имах в предвид, че един ден искам да се завърна в Испания, но това може да бъде и след края на кариерата ми. В момента съм щастлив в Челси и не мисля за нищо друго. Ще видим колко дълго ще остана. Намеренията ми в момента са да спечеля много трофеи с този клуб“, каза Куртоа, цитиран от The Mirror.

Куртоа и компания, чийто коефициент да финишират кампанията в топ 4 е 2.00, не са особено убедителни от началото на сезона във Висшата лига, имайки само един успех в последните четири кръга (2 загуби и 1 равенство). Те подчиниха Хъл Сити с 0:2 като гост в събота в в момента са на седмо място в подреждането с 13 точки, на пет от върха, окупиран от Ман Сити.

Тибо Куртоа ще защитава интересите на родината си Белгия през идната седмица в двете световни квалификации, съответно срещу Босна и Херцеговина в Брюксел в петък (7-ми октомври) и като гост на Гибралтар три дни по-късно. „Червените дяволи“ откриха кампанията си в група H с класически успех с 0:3 като гост на селекцията на Кипър.

Ставката затова Белгия да надвие Босна и Херцеговина в предстоящия двубой е 1.44. Вероятността Куртоа и компания да завоюват първото място в крайното подреждане на своя квалификационен поток е оценена на 1.25.

В допълнение на емоциите На Живо, Вие може да гледате над 60.000 събития всяка година с услугата Пряко Предаване.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Save