Лестър отново на върха в Премиър лийг след като прегазиха и Челси

Лестър победиха отбора на Челси с 2:1 в мач от 16-тия кръг на „Премиър лийг“, като по този начин оглавиха класирането и дръпнаха с 20 точки пред шампионите от Лондон.

Определено „лисиците“ са сензацията в  Анлийската Висша лига. След първите 16 кръга, възпитаниците на Клаудио Раниери имат 10 победи, 5 равенства и само 1 загуба с общ актив от 35 точка. За сравнение Челси са на 16-та позиция на една точка от зоната на изпадащите.

Срещата започна с натиск на домакините, като още във 2-рата минута Марес имаше възможност да открие резултата на „Кинг Пауър Стейдиъм“. Лестър задържаха темпото и така се стигна до 34-тата минута. Отново Марес получи отдясно и с много елегантно центриране намери Джейми Варди, който засече топката от въздуха и остави Тибо Куртоа безпомощен.

Лестър

Лондончани не закъсняха с отговора и 2 минути по-късно удар на Неманя Матич срещна напречната греда на вратата на Петър Шмайхел.

Втората част започна идентично с първата. В 48-та минута дейният Марес получи топката в наказателното поле, успя да финтира бранител на гостите и с хубав диагонален удар в далечния стълб на вратата направи резултата 2:0.

Лестър

След гола „сините“ все пак се мобилизираха. Иванович, Фабрегас и Коща се отчетоха с пропуски, но в крайна сметка в 77-та минута момчетата на Жозе Моуриньо стигнаха до гол във вратата на Лестър. Педро центрира и постави топката на главата на Лоик Реми, който направи резултата 2:1.

Това бе 9-та загуба от началото на сезона за „Челси“ и отново изниква въпросът какво ще предприеме Жозе Моуриьо.

https://www.youtube.com/watch?v=PGOxvjRzgjM