Марио Балотели аут от Ливърпул

Марио Балотели не е част от първия тим на Ливърпул още от началото на лятото. Италианският национал бе изхвърлен от треньора на тима – Брендън Роджърс.

Балотели пропусна предсезонното турне на Ливърпул в Тайланд, Австралия и Малайзия и остана в Англия. „Дейли Мейл“ излезе с материал посочващ причините Супер Марио да не е в титулярния състав на „мърсисайдци“. Изцепките на нападателя в края на миналия сезон са причината, Роджърс да го изхвърли от състава. След мача с Манчестър Юнайтед загубен с 1:2 на „Анфийлд“, Марио едва не си изкара червен картон за сбиване със защитника на „червените дяволи“ – Крис Смолинг.

На тренировка след това, чернокожият таран се развикал на младия Джон Фланаган и прекъснал асистент-мениджъра на Ливърпул по време на събрание на клуба. На последната тренировка на „червените“, Балотели бе сложен от Брендън Роджърс да играе с резервите, което не се понрави на своеволния италианец. Марио стреля от центъра към собствената си врата и си вкара автогол, след което започна да се залива от смях.

Марио Балотели

Напрежението ескалира в полуфинала на „ФА Къп“ срещу Астън Вила. „Мърсисайдци“ загубиха с 1:2 на „Уембли“, а представянето на Балотели бе повече от разочароващо. В мача пък от „Шампионската лига“ срещу Бешихташ, Марио Балотели влезе в спор със съотборниците си Даниел Стъридж и Джордън Хендерсън, кой да изпълни дузпа.

Отстраняването на Балотели от първия тим на Ливрпул не му попречи да бъде активен в социалните мрежи. В началото на седмицата, Марио Балотели стана на 25 години и качи снимки как празнува с някои от съотборниците си на „Анфийлд“.