Рафаел Надал – Стан Вавринка неделя, 11 юни

Двубоят между 9-кратният шампион Рафаел Надал – Стан Вавринка (Швейц) ще се проведе на 11 юни (неделя) от 16:00 часа българско време във финала на Откритото първенство на Франция. „Матадорът от Майорка“ има пет победи в последните си шест сблъсъка с швейцареца.

Залози за успех на Рафа с резултат 3-0 сета се приемат при коефициент от 1.90. Шансовете на Вавринка да вземе първия сет и да спечели мача са оценени на 6.00. Коефициентът затова финала да бъде решен в повече от 3.5 сета е 1.72.

Рафаел Надал продължи с наказателната си акция в Париж. След като разпиля в 1/2-финалите нанеслия единствената му загуба от началото на сезона клей Доминик Тийм (Авс) с резултат 6-3 6-4 6-0. Така той стигна до мача за титлата без да загуби сет. Отпускайки на своите съперници всичко на всичко 29 гейма.

Надал ще играе на юбилейния си десети финал във френската столица. Като в предишните девет той неизменно беше на печелившата страна. Никой досега, мъж или жена. Не е печелил десет титли от един турнир от Големия шлем в Откритата ера на тениса.

Стан Вавринка повали в другия 1/2-финал световния номер едно Анди Мъри (Вбр) след обрат от 1-2 до 3-2 сета за крайното 6-7(6) 6-3 5-7 7-6(3) 6-1. Този успех му донесе втори финал в Париж след този от 2015 г. и общо четвърти в шлема.

Вавринка има впечатляващия баланс от 3-0 победи в двубои за титлата на турнири от „славното каре“. През 2014 г. той срази Надал във финала в Мелбърн, а Новак Джокович (Сър) стана негова жерта в мачовете за трофея в Париж през 2015 г. и в Ню Йорк през 2016 г.

„В тениса няма по-голямо предизвикателство от финал на Откритото първенство на Франция срещу Надал. Когато Рафа е от другата страна на мрежата, трябва да променя тотално тактиката си, да се движа много повече, за да мога да съм още по-агресивен. Победата зависи много и от нивото на бекхенда ми. Прекрасно е, че ще играя на финала. Напрежение ще има и за двама ни, но важното е, да мисля точка за точка и да следвам плана си“, сподели швейцареца преди дуела с „краля на клея“.

Надал има превес от 15-3 победи в преките сблъсъци с Вавринка до момента, в това число 5-1 успеха на землена настилка. Последната им среща бе в Монте Карло през миналата пролет и завърши при резултат 6-1 6-4 за испанеца.

Оферта bet365 информира, че можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.

 

Автор: Бет – БГ / Bet – BG