Роберт Левандовски изуми света. Звездата на Байерн Мюнхен вкара 5 гола за 9 минути

Роберт Левандовски направи нещо нечувано в историята на футбола вкарвайки 5 гола само за 9 минути при победата на Байерн Мюнхен над Волфсбург с 5:1 в мач от шестия кръг на Бундеслигата.

Звездата на „баварците“ дори не започна мача като титуляр, а влезе в началото на второто полувреме заменяйки Тиаго Алкантара. Във вчерашния мач Роберт Левандовски счупи всички рекорди. До вчера, полският национал не бе вкарвал повече от два гола в един мач за Байерн Мюнхен, но само за 9 минути, 27-годишният нападател изуми целия свят. Дори Пеп Гуардиола не можеше да повярва какво се случва на терена.

Гостите от Волфсбург започнаха много силно срещата и в 26-тата минута Даниел Калигури откри резултата на „Алианц Арена“. Италисанският национал се възползва от хубаво подаване на Дракслер и не остави никакви шансове на Мануел Нойер.

В 38-та минуа стража на домакините излезе почти до центъра с токата, където я изгуби и последва моментален изстрел на Гилавоги. За късмет на „баварците“ топката се удари в гредата и излезна.

След началото на втората част на мача се случи чудото! В рамките на само 9 минути – между 51-ата и 60-ата, Роберт Левандовски хвърли в екстаз света на фубтола и „подпали“ „Алианц Арена“. Бившият играч на Борусия (Дортмунд) вкара 5 гола и дори имаше възможност на два пъти да реализира шестото си попадение. Съдията на срещата Тобиас Щилер бе съобразителен и не даде продължение на мача.

След края на мача, Левандовски пусна снимка в „Twitter“ със съпругата си Анна Старчурска и пост в „Instagram„: „Това бе невероятна вечер за мен“.

Роберт Левандовски

Вижте 5-те гола на Роберт Левандовски:

https://www.youtube.com/watch?v=sX31vjy-KaY