Робин ван Перси остава в Юнайтед засега

Робин ван Перси не е намерил нов клуб, с който да подпише и ще се завърне в редиците на Манчестър Юнайтед, потвърди неговият агент.

Спекулациите около напускането на холандския нападател бяха отхвърлени след изявлението на агента на играча на Юнайтед. Перси, който е на почивка ще започне тренировка със съобторниците си в Карингтън в понеделник сутринта.

Робин ван Перси

На острова се говореше, че Перси ще поеме към Турция за да подпише 4 годишен контракт с „Фенербахче“ , но в крайта сметка, звездата ще изпълни докрай договора си с „червените дяволи“, който е за още един сезон.

31 годишният голмайстор все още има притеснения за мястото си в тима на селекционера Луис ван Гаал и се очаква да има среща между двамата за да се изясни бъдещето на ван Перси.

Самият ван Гаал опроверга слуховете, че Перси ще поеме в друга посока и отрече информацията, че клуба ще получи  £ 12 милиона за оставащата част от контракта на холандския национал.

Друг е въпросът дали Манчестър Юнайтед ще подпише с друг нападател. Червените дяволи са набелязали арежентинеца Гонсало Игуаин, който играе в момента в Наполи и звездата на ПСЖ уругваецът Едисон Кавани.

„Ван Перси ще направи първа тренировка за сезона в понеделник“, отрече ван Гаал и напусна заседанието.