Рома започва строеж на нов стадион за 1 Милиард

Рома стартира амбициозен проект за играждане на нов стадион. Проекта е оценен на стойност 1 милиард. Според „Дейли Мейл„, съоражението ще бъде финансирано частно и около него ще бъдат издигнати бизнес сграда и увеселителен център.

Рома

Рома

Президентът на клуба Джеймс Палота обяви в понеделник, че строежа на новия стадион ще бъде в покрайнините на града, като се очаква проекта да запопне през Декември и да трая 2 години.

„Казах го и преди три години, казвам го пак – трябва ни модерен стадион, за да сме в конкуренция с най-добрите клубове в Европа. Екип от специалисти работи от няколко години по този проект. Този стадион ще бъде важен не само за Рома, но и за Рим и Италия. Това е един от най-важните проекти, свързани с инфраструктурата за най-малко десет години. Римските граждани и феновете на Рома ще получат това, което заслужават“, добави босът на „вълците“.

С дизайн като на Колизеума , бижуто на Рома ще разполага с bet365 за феновете, като ще има възможност да се разширява до 60 000 в големите мачове на клуба. Самата ивестицията за строежа на стадиона беше оценена на 217 милиона, но крайната цена стигна милиард, след като в проекта влиза цялата инфраструктура и транспорт.

Част от парите ще дойдат от спонсора на Рома Найк, но все още не е ясно от къде ще дойде останалата част от финансирането подари съображения за сигурност.