Стивън Джерард каза сбогом на Ливърпул

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард определи решението си да напусне клуба като „най-трудното в живота си“.

Стиви Джи си тръгва от „Анфийлд“ след 17 години. 34-годишният халф изигра последния си мач за клуба срещу Крисъл Палас пред домашна публика. За съжаление „мърсисайдци“ не успяха да изпратят своя капитан с победа и отстъпиха с 1:3 от Лондончани.

Халфът, който е боготворен от феновете на Ливъпул ще продължи кариерата си в САЩ, като се очаква да подпише с Лос Анджелис Галакси. Друга легенда на английският футбол Франк Лампард също смята да последва своя колега и да заиграе в МЛС.

Стивън Джерард

Любимецът на „червените“ има 708 мача и 185 гола в сметката си.

„Анфийлд“ посрещна своя герой със специална хореография, а играчите на Ливърпул и Кристъл Палас направиха шпалир пред Джерард при излизането на капитана на терена. Стиви Джи, който не криеше вълнението си, излезе заедно с трите си дъщери. В първите минути и мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс също получи подкрепа, след като над „Анфийлд“ прелетя самолет с транспарант „Вярваме в Роджърс“.

Стивън Джерард
Стивън Джерард

Според „Дейли Мейл„, Стивън Джерард е отхвърлил оферта от £ 100 000 седмично за да остане на „Анфийлд“. Все още не е ясно дали Джерард ще се завърне отново в Ливърпул, въпреки че изтече информация, че агента на футболиста е в преговор за евентуално завръщане.

Стивън Джерард
Стивън Джерард