Херта посреща Байерн в най-неподходящия момент

Шампионът Байерн (Мюнхен) ще се опита да увеличи преднината си на върха в класирането на Бундеслигата с победа при гостуването си на Херта (Берлин).

След няколко посредствени мача от началото на годината, отборът на Карло Анчелоти изнесе истински спектакъл срещу Арсенал в Шампионската лига, а крайното 5:1 беше най-малкото, с което се отърваха „топчиите“. Херта претендира за местата, даващи право на участие в Лига Европа, но загуби три от последните си 4 мача. Столичани имат много лош баланс в двубоите с Байерн, а и ще срещнат именития си съперник в момент на емоционален подем за баварците.

Старши треньорът на Херта Пал Дардай най-вероятно ще пусне в средата на терена Пер Шелбред на мястото на Фабиан Лустенбергер. Норвежецът ще си партнира с Никлас Щарк, който е възстановен от контузията си. Саломон Калу ще бъде предпочетен по левия фланг на атаката пред Валентин Щокер, а в предни позиции ще започне Ведад Ибишевич.

Възможно е капитанът на Байерн Филип Лаам да получи почивка и вместо него като десен бек да започне Рафиня. Чаби Алонсо също може да остане сред резервите за сметка на Йошуа Кимих. Срещу Арсенал Томас Мюлер сложи край на головата си суша и се очаква да е титуляр в Берлин.

Любопитни факти:

– Байерн е в серия от 11 поредни победи срещу Херта във всички турнири
– Баварците не допуснаха нито един гол в последните си 5 мача срещу Херта
– Херта спечели 8 от най-скорошните си 9 домакинства в Бундеслигата
– Байерн вкара поне по два гола в 9 от последните си 11 мача срещу Херта
– Баварците се разписаха поне по два пъти във всяко от последните си 3 шампионатни гостувания

Бундеслига, 21-и кръг:

ХЕРТА (БЕРЛИН) – БАЙЕРН (МЮНХЕН)

Вероятни състави:

ХЕРТА: Йорщайн; Пекарик, Лангкамп, Бруукс, Платенхарт; Шелбред, Щарк; Харагучи, Дарида, Калу; Ибишевич
Старши треньор: П. Дардай
БАЙЕРН: Нойер; Рафиня, Х. Мартинес, Хумелс, Алаба; Тиаго, Видал; Робен, Мюлер, Д. Коща; Левандовски
Старши треньор: К. Анчелоти
bet365