„Хищникът“ заби хеттрик и класира Перу на полуфинал

Перу победи Боливия в мач от четвъртфиналите на турнира Копа Америка. Инките се наложиха с 3:1 и станаха вторият полуфиналист след Чили.

Перу ще се изправи именно срещу Чили в полуфинала, след като снощи Чилийците отстраниха Уругвай от надпреварата в доста скандален двубой.

Перу

За 74 минути игра бившият нападател на „Байерн Мюнхен“ Хосе Паоло Гереро реши интригата в мача и заби 3 гола в мрежата на Боливия.

Мачът започна ударно за отбора на Перу. В 20-тата минута след хубаво центриране на Хуан Мануел Варгас, Гереро не сбърка и откри резултата. Три минути по-късно, отново нападателят с прякор „Хищникът“ удови преднината на Перу. Той се озова в добра стрелкова позиция и не остави шансове на стража на Боливия Ромел Кинонез.

До края на първото полувреме натиска на „Инките“ продължи и дори Джеферсън Фарфан уцели греда. Интригата в мача приключи тотално в 74-тата минута след 3-тото попадение на Гереро. Попадението дойде след грешка в защитата на боливийците.

Боливия успя да върне едно попадение след дузпа в 84-тата минута на срещата. Луис Адвинкула за отбора на Перу извърши нарушение в наказателното поле и Морено не сбърка от бялата точка.