Чемпиъншип: Разколебания Уигън срещу Шефилд Уензди

Чемпиъншип първенство, 03 фев. 2017, 21:45 ч., стадион DW

Това са съответно заемащите 22-ро и шесто място в таблицата с класирането на Чемпиъншип първенството с активи от по 25 и 45 точки. Победата е цел и на двата клуба, защото домакините се намират под чертата

и са застрашени от изпадане в Първа Лига на страната а гостите им са само на една единствена точка от седмия и на две пред осмия и деветия, които с нетърпения очакват тяхна грешка за да ги изместят от зоната на баражите.

Уигън ще направи дебют със осем нови попълнения, посочени в последния ден от трансферния срок, включително нападателя Омар страшилището. Уигън спечелилха три мача поред, преди да бъдат изхвърлени от FA Cup от Манчестър Юнайтед в неделя.

Шефилд Уензди може да пуснат в игра новия си играч Джордан Роудс, след като той се присъедини под наем от Мидълзбро.

Мениджърът Карлос Карвалхал трябва да прави промени в екипа, с който завърши 2-2 в Бристол Сити, с халфа Сам Хътчисън, който се включи след известно отсъствие.

Чемпиъншип първенство Факти

  • Уигън загубиха последните си три мача в лигата срещу Оулс, всеки от който с по един гол разлика.
  • Шефилд Уензди, спечелиха при последната си визита срешу Уигън в Чемпиъншип първенството, благодарение на Atdhe Nuhiu с попадение в последните 15 минути.
  • Уигън ще се борят да спечелят три поредни мача на това ниво за първи път от март 2014 г. (шест по ред).
  • Рос Уолъс вкара в две от последните си три игри в Чемпиъншип първенството, след като не успя нито веднъж за предходните 25.
  • За последните си 11 мача у дома в лигата, Уигън или вкарват два пъти (в три игри), или изобщо не вкарват (в осем игри).

Прогноза: Уигън 1-2 Шефилд Уензди
Поради лошата форма на Уигън и липсата на попадения, Уензди трябва да се надяват на положителен резултат на стадион DW. Аз прогнозирам за трудния спор победа с 2-1 за Шефилд Уензди в мача срещу Уигън, до голяма степен, благодарение на тяхната прилична игра когато гостуват.