Реал Мадрид спечели с категорично

Отборът на Реал Мадрид спечели с категоричното 4:1 гостуването си на Ейбар в двубой от 26-ия кръг на Ла Лига. „Лос бланкос“ решиха спора още през първото полувреме, когато реализираха три попадения чрез Карим Бензема (14 и 25) и Хамес Родригес (30).

Марко Асенсио покачи в 60-ата минута, а Рубен Пеня вкара за баските в 72-ата минута. С успеха световният клубен шампион се върна на върха в класирането преди тазвечершния мач на Барселона срещу Селта.

При отсъствието на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл Зинедин Зидан заложи в атака на Лукас Васкес, Карим Бензема и Марко Асенсио. Хамес Родригес влезе в халфовата линия вместо Тони Кроос, а Начо Фернандес измести Марсело. Хосе Луис Мендилибар разчиташе на 4-2-3-1 с централен нападател Серхи Енрик.

Още в 30-ата секунда Бензема получи удобна топка в наказателното, но позволи на Гонсало Ескаланте да му избие. Именно френският нападател беше най-активен в началото на двубоя. В седмата минута той напредна отляво и беше блокиран от Андер Капа. Четири минути по-късно рейдът му отдясно завърши с нарушение в атака срещу Иван Рамис.

В 14-ата Марко Асенсио центрира коварна ниска топка, Антонио Луна не успя да изчисти, Бензема опита удар по земя, след който Йоел Родригес изби топката в краката му и Бензема отблизо реализира – 0:1. Това беше първо попадение на номер 9 в Ла Лига от почти два месеца насам. Само минута по-късно отбраната на „синьо-червените“ отново се пропука – Лукас Васкес подаде към Хамес, чието центриране преодоля вратаря, но защитник изчисти току пред голлинията. Баските отговориха със силен и неточен на Ескаланте в 20-ата минута.

В 25-ата гостите от „Сантиаго Бернабеу“ покачиха головия си превес след попадение от статично положение. Хамес центрира към далечната греда, където Бензема не беше пазен от никого и само сложи крак на четири метра от вратата – 0:2. В 30-ата Бензема влезе в ролята на асистент: центрира отдясно, където Хамес засече атрактивно с шпагат по диагонала – 0:3.

В 38-ата Кейлор Навас спаси с крак след удар от четири метра на Ескаланте. В 44-ата Йоел на два пъти спаси домакините, след като първо отрази с крак при удар на Бензема, а след това улови топката след изстрел по земя на Асенсио. Като цяло „лос меренгес“ се възползваха от грешките на своя съперник и в рамките на четвърт час изковаха солидна преднина.

Втората част стартира с нова възможност пред Бензема. В 48-ата френският нападател стреля по диагонала, преодоля вратаря, но топката мина далеч от вратата. Домакините създадоха напрежение пред костариканския страж. В 52-ата Данило се появи на точното място и спаси удара на Рубен Пеня. В 60-ата европейският шампион се възползва от свободното пространство и създаде великолепна контра. Асенсио сервира топката на Хамес, който нацели гредата, а при добавката кълбото се оказа удобно за Асенсио, който насочи в празната врата, макар и не от най-лесната ситуация – 0:4.

В 67-ата Ескаланте прати топката в мрежата, но при правилно вдигнат флаг за засада, станала факт след меле при корнер. В 72-ата „синьо-червените“ все пак стигнаха до гол. Капа центрира отдясно към далечната греда, където Рубен Пеня някак успя да вкара – 1:4. Данило изчисти в гърба на Пеня и щастливият рикошет се оказа голов удар. В 74-ата Мариано Диас се устреми напред, но беше спрян от вдигнат флаг на страничния рефер, а засада нямаше. В последните минути мадридчани можеха да отбележат още едно попадение, но защитата на Ейбар се справи.

Във вторник вечер Реал гостува в Неапол в мач реванш от Шампионската лига. Баските се представят солидно в Примера и се подвизават в горната половина на класирането.

bet365