Анфийлд засрамен. Ливърпул се издъни у дома срещу Сион

„Анфийлд“ бе сцена на мача от груповата фаза на Лига Европа между отборите на Ливърпул и швейцарския Сион завършил 1:1. Това бе второ поред реми за момчетата на Брендън Роджърс в групите на турнира.

„Мърсисайдци“ не се представят убедително от началото на сезона и това си пролича и в мача снощи. Домакините започнаха добре срещата с ранен гол, но бързо допуснаха изравяване на резултата. Ремито изпрати Сион начело на класирането в група „B“ с актив от 4 точки, докато „червените“ имат 2, колкото и френския Бордо.

Анфийлд

Ливърпул октриха резултата на „Анфийлд“ още в 4-тата минута. Халфът на домакините Адам Лалана бе изведен на празна врата от Дивок Ориги и вкара топката в мрежата за 1:0.

Четвърт час по-късно швейцарците стигнаха до изравняване. След грешка в отбраната на Ливърпул Ебенезър Асифуа се озова едно в едно със Симон Миньоле и не остави шансове на стража на домакините.

След почивката възпитаниците на Брендън Роджърс направиха куп пропуски в опит да вкарат 2-ри гол, но така и не успяха. Сион пък от своя страна имаха възможността да отбележат второ попадение в 70-тата минута, когато Асифуа се озова непосредствено пред вратата на Миньоле, но стражът успя да блокира изстрела на нападателя.

Вижте видео от мача на „Анфийлд“:

https://www.youtube.com/watch?v=WDudQz1ywT0