Роналдо увековечи името си с екипа на Реал Мадрид. Португалецът с гол № 500

Роналдо направи историческо постижение при победата на Реал Мадрид над шведския Малмьо с 2:0 в мач от група „А“ на Шампионска лига.

Мегазвездата на „кралския клуб“ вкара и двата гола в мача игран на стадион Сведбанк пред 20 500 зрители. С първото си подадение, Роналдо вкара своя гол № 500 в професионалната си кариера, а с втория си гол, CR7 се изравни със легендата на „белия балет“ – Раул Гонзалес. И двамата имат 323 голове за Реал Мадрид. Португалеца има възможност да излезе като едноличен голмайстор и да подобри рекорда на Раул в Неделя на „Висенте Калдерон“.

Роналдо

Още в първите минути на мача, гостите вдигнаха оборотите и установиха своята преса. Така се стигна до 29-тата минута, когато Иско получи много хубав извеждаш пас по левия фланк, успя да си спре топката и я подаде на дясно към открилия се CR7. Роналдо с мощен шут заби топката в мрежата за своя гол № 500.

След гола играта загрубя и домакините извършиха някои груби нарушения.

Втората част предложи съвсем съшата картинка. Реал Мадрид продължи със своите атаки, докато шведите продължиха с грубата си игра. Очаквано в 78-та минута, защитника на Малмьо – Йошимар Йотун получи втори жълт катон след нарушение срещу Васкес и остави своя отбор с 10 човека до края на срещата.

Вторият гол падна в самия край на мача. Васкес проби отдясно и пусна топката успоредно на вратата на Виланд. Роналдо успя да протегне крак и да прати кълбото във вратата, като по този начин изравни рекорда на Раул.

С тази победа Реал се изкачи на въха заедно с Пари сен Жермен. И двата тима имат актив от 6 точки след 2 кръга на Шампионска лига. На 21 Октомври, ПСЖ посреща „кралския клуб“ на „Парк де Пренс“.

Вижте головете на Роналдо:

https://www.youtube.com/watch?v=j9Rif_yvm9E