Астън Вила не успя да подпише с Бербо. Българинът каза „да“ на ПАОК

Астън Вила не успя да върне Димитър Бербатов обратно в „Премиър Лийг“ и българина подписа едногодишен контракт с гръцкия ПАОК.

След като се провали в опитите си да привлече Еманюел Адебайор в Астън Вила, мениджърът на „бирмингамци“ – Тим Шерлууд се насочи към бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

Бербо бе свободен агент след като договора му с френския Монако изтече и „монегаските“ не продължиха контракта на благоевградчанина. Това означаваше, че не е нужно да бъде сключена сделка между Астън Вила и българина преди крайния срок на летния транферен прозорец във Вторник в 18:00 часа.

Нещата обаче поеха в друга посока и Берабатов е играч на гръцкия ПАОК. Нападателят ще се присъедини към бишвия хърватски защитник и настоящ селекционер на ПАОК – Игор Тудор, като контрактът ще бъде за една година.

Астън Вила

Гръцкия таблоид „Тумба“ разкри причините за решението на българина да дойде в Солун. Едната е, че Солун е близо до София, където живеят съпругата на Митко – Елена и двете им дъщери. Другата причина е отношението на президента на ПАОК – Иван Савидис към българската звезда.

Бербо идва в Англия през 2006 година от Байерн (Леверкузен) и подписва с Тотнъм за сумата от £ 10,9 милиона. След това е купен от Манчестър Юнайтед за £ 30,75 милиона, където българина вкарва 48 гола за 4 сезона. След като напуска „Олд Трафорд“, Бербо става част от Фулъм. Последния сезон Митко прекарва в Лига 1 и френския Монако.

Новият клуб на нападателя в момента е 12-ти в гръцкото първенство. Бербо ще трябва да помогне на новите си съотборници да спечелят Гръцката Суперлига.

Видео: