Бербатов подписва с Астън Вила

Бербатов е на часове от трансфер в английския Астън Вила, съобщават медиите на Острова.

Бербо в момента е свободен агент, след като договорът му с френския Монако изтече и „монегаские“ не продължиха контракта си с българина. Благоевградчанина подписа с Монако през Януари 2014 и игра 18 месеца в Лига 1. Един от паметните моменти на нападателя за франзуците бе втория му гол във вратата на Арсенал (3:1) в мач от Шампионската лига.

Бербатов

Медиите на острова излезнаха с информация тази сутрин, че Бербатов е видян на летището в Бирминган. Името на българина неведнъж бе спрягано с трансфер на „Вила Парк“ и сделката на звездата е на път да бъде официално оповестена до края на летния транферен прозорец, който приключва днес в 18:00 английско и 20:00 българско време.

Димитър Бербатов е носител на „Карлинг Къп“ с отбора на Тотнъм през сезон 2007/08. През 2008 нападателя преминава в Манчестър Юнайтед, където става двукратен шампион на Англия и голмайстор на Английската Висша лига. През 2012/13 Бербо играе за Фулъм и през Януари 2014 подписва с „монегаските“.

Вице президентър на Монако Вадим Василиев сподели в официално послание на клуба: „По време на престоя си в Монако, Димитър показа таланта си и страхотния си професионализъм. Той е  един от най-добрите нападатели играли в клуба и сме горди, че го купихме миналата година и му желаем много светло бъдеще.“

Вижте едни от най-паметните голове на българина: