Багата среща Дивака при защита на световната си титла

ММА боец, носещ страховития прякор Дивака, е следващият претендент за световната титла на Благой Иванов-Багата в тежката категория на веригата WSOF, разбра “24 часа”. Американецът Шон Джордан заслужи правото да се пробва срещу българина

благодарение на победата над сънародника си Ашли Гуч. Мачът между Багата и Дивака трябва да е в началото на декември. Засега е насрочена гала за 3-и в Еверет, Вашингтон. Датата обаче евентуално може да бъде променена.

За навършилия 30 г. на 9 октомври Иванов това ще бъде трета защита на титлата. На 5 юни миналата година той победи Смелиньо Рама и стана първият българин с пояс за световен шампион в престижна ММА верига в Северна Америка, където е меката на този спорт. След това Багата защити титлата си срещу претендентите Дерик Мемен и Джош Копланд. Мачът с Дивака е последен от настоящия договор на софиянеца с веригата WSOF.

“Познавам съперника. Той е нокаутьор. При нас винаги е като на война. Така ще бъде и срещу него. Готвя се усилено за мача. Нямам сериозни здравословни проблеми. Бих казал, че се чувствам чудесно на 30 г.,”, каза пред “24 часа” Багата.