Белгия спечели бронзовите медали на Мондиал 2018

Белгия спечели бронзовите медали на Мондиал 2018 и записа най-доброто си класиране в историята на участията си на световното първенството, след като за втори път в хода на турнира победи Англия. Този път Белгия спечелиха с 2:0 след голове на Тома Мюние и Еден Азар .

По-рано, в последния кръг от груповата фаза, Белгия победи същия съперник с 1:0 и избра по-трудния поток в надпреварата.
Днес селекцията на Роберто Маринес игра доста по-добре през първата част, а след почивката прие играта в своята половина. Англичаните търсеха изравнителния гол през второто полувреме, но контраатаките на белгийците им създаваха огромни проблеми .
Двубоят бе важен и от гледна точка на битката за „Златната обувка“ на Мондиала, за която фаворит остава Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм има шест гола, а един от конкурентите му – Ромелу Лукаку, остана с четири.
Сред титулярите на Белгия се завър на Тома Мюние, който бе наказан за сблъсъка с Франция. Юри Тилеманс стартира в халфовата линия вместо Маруан Фелаини. Кевин де Бройне, Еден Азар и Лукаку бяха титуляри. Любопитно е, че осем от футболистите, които започнаха днес за „червените дволи“, играят в английската Премиър лийг.
Саутгейт можеше да разчита на Киърън Трипър, който получи контузия в продълженията на полуфинала срещу Хърватия и участието му бе поставено под въпрос. Иначе селекционерът на „трите лъва“ бе направил пет промени. Ашли Йънг отстъпи мястото си на Дани Роуз. Фил Джоунс стартира вместо Кайл Уокър, а Ерик Дайър, Фабиан Делф и Рубен Лофтъс-Чийк замениха Джордан Хендерсън, Деле Али и Джеси Лингард в халфовата линия.
Двубоят започва по перфектен начин за белгийците, които още в четвъртата минута поведоха в резултата. Лукаку изведе по перфектен начин Азар по левия фланг, а звездата на Челси мигновено центрира в наказателното поле, където Мюние изпревари Роуз и засече отблизо. Ударът му не бе много добър, но въпреки това Пикфорд не успя да го спре – 1:0. Мюние пък стана десетият играч на Роберто Мартинес, който се разписва на Световното първенство в Русия.
В 12-ата минута Белгия бе много близо до втори гол. Де Бройне получи в наказателното поле от Лукаку, след което стреля между двама бранители. Получи се рикошет и топката се насочи опасно към ъгъла, но Пикфорд реагира добре и изби.
Пет минути след това Де Бройне върна жеста на Лукаку и отправи много добро извеждащо подаване към нападателя, но първото докосване на голмайстора на Манчестър Юнайтед не бе добро и топката се озова в ръцете на вратаря на Англия.
В 24-тата минута Стърлинг овладя добре едно подаване от дълбочина на Дайър, след което пусна технично към Кейн, който обаче се подхлъзна и ударът му премина встрани от вратата.
Десет минути преди Азар получи в наказателното поле, но Стоунс блокира удара му. При последвалия корнер Тилеманс стреля несполучливо от границата на наказателното поле, но топката стигна до Алдервейрелд, който шутира акробатично, но топката профуча над напречната греда.
Гарет Саутгейт реагира с двойна смяна на почивката – Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард се появиха на местата на Рахим Стърлинг и Дани Роуз.
В 51-вата минута Трипиър центрира добре от фаул и топката почти достигна до Стоунс, но в последния момент Вермален изчисти в корнер. Три минути след това Трипиър изпълни тъч към Лингард, който стреля от въздуха, а Кейн се опита да засече на далечната греда, но малко не му достигна да го направи и топката излезе встрани.
В 56-ата минута Лукаку не успя да си поеме добре топката след ново подаване на Де Бройне, който го изведе зад отбраната.
Малко след това Маринес замени Лукаку, включвайки на негово място Мертенс.
В 70-ата минута Рашфорд изведе Дайър, който копна топката над Куртоа, но Алдервейрелд се хвърли на шпагат и изчисти от голлинията.
В 74-ата минута Хари Магуайър засече на далечната греда поредното центриране на Трипър, но ударът на бранителя на Лестър премина встрани.
В 80-ата минута Де Бройне и Мертенс размениха пасове, след което последният разтегна играта към Мюние, който нанесе много хубав удар от въздуха, но Пикфорд се намеси блестящо и спаси с една ръка.
Само две минути след това поредната контра на Белгия се оказа смъртоносна за „трите лъва“. Този път Де Бройне изведе Азар зад гърба на Фил Джоунс, който остана далеч зад своя съперник. Азар стреля по земя до близката греда, отбелязвайки третия си гол на Световното – 2:0.
Англия завърши на четвърто място, което е най-доброто представяне от 1990 година насам. За Белгия това е най-високото класиране на световното първенство, като селекцията на Роберто Мартинес подобри постижението на отбора от 1986-а, когато Белгия бяха четвърти.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за Мондиал 2018 от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.