Евертън и Уест Бромич закриха 7-ия кръг на Премиър Лийг с голово шоу. Лукаку герой

Евертън успя да обърне Уест Бромич Албиън в истински голов спектакъл в последния мач от 7-ия кръг на Английската Висша лига игран на „Дъ Хоутърнс“.

„Карамелите“ съумяха тотално да наваксат в резултата и да стигнат до 3-те точки, след като изоставаха с 2 гола до началото на втората част. Лукаку се превърна в герой за своя тим като се отчете с 2 попадения и асистенция.

Домакините от друга страна бяха ощетени от съдията на мача – Р. Мадли. При второто попадения на Евертън имаше съмнения за засада, а при третия гол на Лукаку, белгиецът игра с ръка.

Евертън

Уест Бромич стигнаха до откриване на резултата в 41-та минута на срешата, след грешка на полузащитника на „карамелите“ – Гарет Бари. Англичанинът сбърка при връщане на топката назад и я подари на Джеймс Морисън, който намери нахлуващия Берахино. 22-годишият младок не сбърка и реализира за 1:0.

В 55-тата минута се стигна и до 2-ри гол за „дроздовете“. Крейг Доусън бе точен с глава след центриране от корнер.

Отговора на Евертън не закъсня и 5 минути по-късно, Ромело Лукаку върна своя тим в мача. Нападателят вкара с глава след хубаво центриране на Деулофеу.

В 75-тата минута гостите изравниха резултата. Лукаку изведе с хубав пас Аруна Коне и той вкара за 2:2. Попадението предизвика спорове, тъй като бе видно, че Коне се намира в засада.

Третият гол падна в 84-тата минута. Отново Деулофеу подаде на Лукаку, който при спирането на топката използва ръката си. Съдията остана пасивен и зачете гола на белгиеца.

С тази победа Евертън се нареди на 5-то място с 12 точки, а Уест Бромич Албиън са на 15-та позиция с актив от 8 точки.

Вижте видео от срещата:

https://www.youtube.com/watch?v=zuJNqWZ92fQ