Левандовски мачка наред. Байерн Мюнхен с 10-та поредна победа

Левандовски продължи унищожителната си голова серия, след като вкара хеттрик в снощния мач от група „F“ на Шампионска лига между отборите на Байерн (Мюнхен) и Динамо (Загреб).

Баварците“ сгазиха хърватите с 5:0 на „Алианц Арена“ и прекъснаха серията от 45 мача без загуба на гостите от Загреб. Головата машина Левандовски прибави нови 3 гола към сметката си, с което записа общо 10 гола от 3 мача. Другите попадения в срещата бяха дело на Дъглас Коща и Марио Гьотце.

Това бе втора поредна победа за тима на Пеп Гуардиола в Шампионска лига и общо 10-та във всички турнири. Първият си мач Байерн победи Олимпиакос с 3:0 в Пирея.

Срещата не се разви в полза на гостите и Динамо успя да получи 3 гола за 7 минути. В 13-тата минута, Диего Коща получи дълъг пас по левия фланг, напредна сам с топката към наказателното поле и със силен удар успя да прокара кълбото между левия страничен стълб и ръцете на стража на хърватите.

Роберт Левандовски

В 21-та минута, Левандовски се възпозва от грешка в отбраната на отбора от Загреб. Филип Бенкович изгуби върната топка към него и я подари на връхлитащия Тиаго, който напредна към вратата и подаде на Роберт Левандовски за 2:0.

В 25-тата Марио Гьотце и Коне успяха да разиграят топката на двойно в наказателното поле и се стигна до 3-тото попадение. Вратарят на гостите – Едуардо не се представи по най-добрия начин в ситуацията и изпусна топката да мине от лявата му страна.

В 27-та минута „Баварците“ направиха резултата 4:0. Коща центрира от корнер в наказателното поле и полския национал успя да я засече. При ударът му, кълбото срещна горната греда и тупна зад гол линията.

Роберт Левандовски успя да оформи хеттрика си в мача 10 минути след началото на втората част. Тиаго Алкантара успя да отклони топката с едно докосване и нападателят по много елегантен начин успя да прехвърли Едуардо.

В следващия мач. Байерн гостува на Арсенал, които загубиха с 2:3 от Олимпиакос и са на дъното на класирането.

Вижте разгрома на Байерн (Мюнхен):

https://www.youtube.com/watch?v=O8pU2RJA5tM