Ибракадабра класира Швеция за Евро 2016

Ибракадабра магията завладя и мач-реванша от плейофите за класиране на шампионата догодина във Франция между отборите на Дания и Швеция.

Срещата на „Паркен“ в Копенхаген завърши 2:2, но шведите продължават например в турнира с общ резултат 4:3 от двата мача. Десеткратният футболист на годината Златан Ибрахимович вкара и двата гола за своя тим. Дания направи всичко по силите да обърне резултата в своя полза и дори стигна до изравняване, но това не бе достатъчно за „червения динамит“.

Ибракадабра

Срещата започна с преса на домакините. В 9-тата минута Дания удари греда след разбъркване в наказателното поле на Швеция при изпълнението на ъглов удар. При рикошета топката попадна в Томас Дилейни, но 23-годишният полузащитник стреля неточно.

Въпреки силното начало за домакините, шведите, стигнаха до откриване на резултата. В 19-тата минута на мача, Калстрьом центрира от корнер, а тарана Ибрахимович успя да засече топката по много елегантен начин и да я насочи в долния десен ъгъл на вратата на Каспер Шмайхел.

Втората част също предложи положения и пред двете врати, но късметът се усмихна за втори път на капитана на Швеция. В 76-тата минута, Ибрахимович показа своето „ибракадабра“, след изпълнение на пряк свободен удар.

Въпреки негативния резултат домакините дадоха всичко от себе си за да се върнат в мача. В 81-та минута, Риза Дурмиси центрира и Поулсен успя да върне един гол с глава. В добавеното време на мача, Дания вкара и втори гол отново с глава, но този път бе Яник Вестергор.

Така Швеция продължава напред в турнира с общ резултат 4:3.

https://www.youtube.com/watch?v=GovwVRsLWOg