Лео Меси на линия за Ел Класико?

Лео Меси поднови тренировки 5 дни преди лидерите в Ла Лига да се изправят срещу втория в класирането Реал Мадрид, в първото за сезона „Ел Класико“, което ще се проведе на „Сантяго Бернабеу“.

Мегазвездата на Барселона получи контузия на коляното срещу Лас Палмас в края на Семтември и с това лиши Барса от своя талисман за месец и половина. Въпреки липсата на топ реализатора си, Барса се справи много добре, благодарение на страхотната форма на дуото Луис Суарес и Неймар.

Лео Меси

Първият отбор на Барса поднови тренировки в Понеделник след три дена почивка и започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в атентите в Париж. Барса изяви подкрепата си в официалния си сайт.

Хърватският полузащитник Иван Ракитич също се завърна в игра. Халфът получи разтежение в прасеца след мача от група „Е“ на Шампионска лига с БАТЕ Борисов на 4 Ноември. Вратарят Марк-Андре тер Стеген бе друг играч, който поднови тренировка, след като претърпя стоматологична операция миналата седмица.

С 11 мача от началото на сезона, Барса преследва шестата си купа „Ла Лига“ в рамките на 8 години. Лео Меси и компания са лидери в класирането и водят Реал с 3 точки. На трето място за Атлетико Мадрид с точка по-малко от „кралския клуб“.