Ибрахимович се завръща в Милан?

Златан Ибрахимович е на крачка да подпише контракт с Милан. Бъдещето на шведа продължава да бъде под въпрос. Ибра в момента е обвързан с Пари Сен Жермен и френският клуб не иска да се разделя с него, но самият Ибрахимович е заявил съгласието си да се завърне на „Сан Сиро, пище известния италиански журналист Джанлука ди Марцио.

Ибрахимович

„Червено-черните“ смятат да предложат на Ибрахимович договор за три години, а това напълно го устройва предвид факта, че през октомври той ще навърши 34. Контрактът на шведа с ПСЖ изтича следващото лято. За да се финализира сделката, двата клуба трябва да се разберат за трансферната сума.

През последния сезон Ибрахимович вкара 19 гола за ПСЖ в Лига 1 и изигра ключова роля за поредната титла на тима.

Кариерата на шведа започва в родния Малмьо, където играе 2 години.

След това Ибра преминава в редиците на Аякс за рекордната сума от €7.8 милиона – най-високата цена плащана на шведски клуб. Златан и играл и в Ювентус, Интер, Барселона, Милан и последно ПСЖ.

Статистиките на ексцентричният швед са впечетлаващи. Ибра има 625 мача за клубни отбори, като е отбелязал 340 гола. Това прави средно по 0,54 гола на мач. Отделно, футболистът има 103 мача за шведския национален отбор и общо 54 гола.