САЩ изненадващо надигра Световния шампион в контрола

Националният отбор на САЩ върви убедително в представянето си. Американците изненадващо победиха световния шампион Германия с 2:1 в контролна среща играна на „Райн Енерги Щадион“ в Кьолн. Оборът на Юрген Клинсманн може да се чувства уверен преди Евро 2016 след като победи Холандия с 4:3 миналия петък и Мексико с 2:0. Клинсманн е бивш селекционер на Германия.

САЩ

Американците първи получиха гол в своята врата в 12-ата минута след попадение на Марио Гьотце, но след това съумяха да направят пълен обрат след точни изстрели на Дискеруд от 41-ата и Ууд в 87-ата минута.

Домакините откриха резултата още в 12-ата минута след пробив на Патрик Херман между няколко играчи и подаде на непокрития Марио Гьотце. След това играчите на Бундестима направиха още няколко пропуска пред вратата на американците, но в края на полувремето гостите се окопитиха и успяха да стигнат до изравняване. В 41-ата минута Майкъл Брадли с великолепен прехвърлящ пас намери Дискеруд, който овладя на гърди и вкара от воле.

В 87-ата минута Ууд получи топката пред наказателното поле обърна се и вкара победния гол за САЩ.

В добавеното време на мача Германия все пак можеше да стигне до равенството, но изстрел с глава на Сами Кедира се отби от напречната греда. В крайна сметка обаче САЩ се поздрави с победата над световния шампион.

Следващият мач на Германия е срещу Гибралтар от група „D“.