Карлос Тевес вдъхнови Бока Хуниорс за успех в битката за титлата

Карлос Тевес вдигна титлата на Аржентина, след като Бока Хуниорс стана Шампион един кръг преди края на първенството като победи с 1:0 отбора на Тигре. 

Емоционалното завръшане у дома на Тевес се овенча със спечелването на 31-та титла за гранда от Буенос Айрес. Единственото попадение в мача бе дело на героя за местните привърженици на „Ла Бонбонера“ – Фабиан Монсон.

След края на мача капитана на Бока Хуниорс, който се завърна у дома след 10 години получи екстаз след като прозвуча съдийския сигнал. Карлос Тевес в еуфорията успя да каже: „Чувствам се щастлив. Върнах се в Бока за да почуствам всичко това отново. Трудно е да опиша емоциите, които изпитвам в моменти с думи“.

31-годишният нападател беше част от „бокенсес“ през 2003 година, когато отново вдигна купата на Аржентина.

Карлос Тевес

През целия мач домакините диктуваха темпото на „Ла Бонбонера“. Тевес също можеше да се разпише в срещата, но късметът не бе на негова страна. В 42-та минута на мача Николас Лодейро центрира от корнер и Монсон се озова необезпокояван в наказателното поле на Тигре. Нападателя успя да засече топката с глава за да донесе победата на своя тим.

След победата, Бока Хуниорс поведе в класирането с актив от 64 точки, с 6 повече от втория – Сан Лоренцо. Следващата цел на Тевес и компания е да отбележат дубъл, като победят Росарио Сентрал във финала за Купата на Аржентина.