Лоран Блан опроверга слуховете, че Реал играят защитен футбол

Лоран Блан даде официална пресконференция преди реванша в Шампионска лига довечера между отборите на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

При въпроса дали Реал играят дефанзивно, мениджърът на парижани защити „кралския клуб“, като опроверга критиката.

„Често получвам запитвания за политиката на Реал Мадрид да играе по дефанзивно и да разчита единствено на контраатаки. На този въпрос отговарям, че всеки, който вижда нещата по този начин, явно не е гледал „белия балет“ в действие или просто си няма на представа за какво става въпрос“, каза Лоран Блан.

Лоран Блан

Реал Мадрид все още няма загуба във всички турнири за този сезон под ръководството на новия мениджът на „кралския клуб“ – Рафа Бенитес. Мадридчани са начело на класирането в Примера Дивисион, но ще излезат довечера без две от звездите си. Карим Бензема по повикан от националния отбор на Франция, а Гарет Бейл е контузен.

Бензема и Бейл, които начело с Роналдо формират така нареченото трио „ББР“, не са играли заедно от средата на Септември при победата с 4:0 над Шахтьор (Донецк). Лоран Блан все още вярва, че мача довечера ще е изключително оспорван, тъй като в редиците на Реал има други скрити оръжия, а именно – Лука Модрич, Тони Кроос, Иско и разибра се Кристиано Роналдо.