Лондонското дерби завърши с два червени картона и победа за Челси

Лондонското дерби от 6-тия кръг на Премиър Лийг между отборите на Челси и Арсенал завърши с победа за „сините“.

Кюрт Зума и Еден Азар бяха точни през втората част на срещата и донесоха 3-те точки на своя тим. Гостите завършиха мача с 9 човека, след червени картони на Габриел Паулища и Санти Касорла.

Победата в Лондонското дерби бе изключително важна за Моуриньо за да успокои страстите в отбора след ужасния старт на Премиър лийг и многото проблеми. Домакините от „Стамфорд Бридж“ записаха 2 поредни загуби от Крисъл Палас и Евертън.

Лондонското

Това бе 8-ми пореден мач на Челси срешу Арсенал в шампионата. Победата извади шампионите от дъното на класирането и ги придвижи до 10-тото място с актив от 7 точки, докато Арсенал не успя да излезе на втора позиция и отиде на 4-то място с 10 точки.

И за двата отбора отсъстваха някои от звездите. Моуриньо избра да остави капитана на шампионите – Джон Тери на резервната скамейка, а Венгер се отказа от Оливие Жиру, който си изкара червен картон при загубата от Динаго Зиграб в Шампионска лига.

Първата част бе предложи положения и пред двете врати, но лиспваха попадения. В 43-тата минута Диего Коща се сдърпа с Лоран Кошчелни. Паулища се включи в свадата и си изпроси изгонване. Реферът Майк Дийн пощади Коща, което предизвика остри реакции.

В 53-тата минута на мача падна първия гол. Зума бе точен с глава след центриране на Сеск Фабрегас и не остави шансове на бившия страж на Челси – Петър Чех.

В 79-тата минута Санти Касорла уби надеждите на Арсенал да се завърнат в мача. Испанецът си изкара червен картон с безмислено нарушение в средата на терена.

За Челси не остана друго освен да вземе пълен контрол в Лондонското дерби. В продължението на редовните 90 минути, Еден Азар удвои преднината на своя тим.

В следващия кръг шампионите имат гостуване на Нюкасъл, а Арсенал на Лестър.

Вижте видео от мача:

https://www.youtube.com/watch?v=Fi9_oSv_-ic