Мартиал изведе Манчестър Юнайтед на втора позиция

Мартиал се разписа във втори пореден мач и помогна на своя Манчестър Юнайтед да победи Саутхамптън като гост с 3:2 в мач от Премиър Лийг игран на „Сейнт Мери“.

58-милионната покупа на „червените дяволи“ се отчете с два гола в 35-тата и 50-тата минута. Третото попадение бе дело на Хуан Мата в 68-та минута на срещата. С тази победа, възпитаниците на Луис ван Гаал се наредиха на второ място във временното класиране и са само на 2 точки от градския си съперник – Манчестър Сити.

След края на редовните 90 минути дори феновете на „светците“ аплодираха Антони Мартиал, но не заради двата му гола, които върнаха Юнайтед в мача, а заради постъпката му. Младока имаше благоприличието да спре и да помогне на центарлния защитник на Саутхамптън – Вигрил ван Дейк. Мартиал раздвижи мускулите на краката на холандския бранител, който получи схващане.

Мартиал

„Светците“ запонаха ударно мача и в 13-тата минута Грациоано Пеле отрки резултата. Давид де Хеа успя да отклони удар на Садио Мане, но топката стигна до Пеле, който с удар от границата на дузпата прониза вратата на де Хеа.

Натиска на Саутхамптън продължи и няколко минути по-късно отново Пеле имаше шанса да удвои преднината на своя тим, но за негово голямо съжаление топката срещна лявата греда на вратата.

В 35-тата минута на мача, Мартиал върна Юнайтед в играта. Французина успя да преодолее технично бранител на домакините в наказателното поле и с удар по земята прати кълбото в десния ъгъл на Маартен Стекеленбург.

5 минути след началото на втората част, Антони Мартиал вкара втория си гол в мача. Младока отново избра десния ъгъл  и не сгреши.

Хуан Мата направи резултата 3:1 в 68-та минута. Испанецът бе на точната позиция, след като удар на Мемфис Депай срещна лявата странична греда, топката стигна до Мата и той не се възползва от възможността.

JUAN MATA GOAL MAN UTD

Почетния гол за домакините бе дело отново на Пеле в 86-тата минута. Нападателя вкара с глава след центриране на Садио Мане.

След мача Юнайтед се изкачи до втората позиция, а „светците“ останаха 16-ти с актив от 6 точки и само една победа от началото на сезона.

Вижте видео от мача:

https://www.youtube.com/watch?v=vM9wXaaF6QI