Нюкасъл нанесе втора загуба на Юрген Клоп

Нюкасъл победи с 2:0 отбора на Ливърул на своя „Сент Джеймсис парк“ и нанесе втора загуба на Юрген Клоп начело на „мърсисайдци“, но не успя да излезе от зоната на изпадащите.

Въпреки победата „свраките“ са на дъното на класирането на Премиър лийг с актив от 13 точки, колкото имат и Борнемут и Норич. Ливърпул от друга страна не успя да влезне в топ 5 и остана 7-ми с общо 23 точки от 15 мача. Това бе втора загуба за мениджъра на „червените“ откакто пое клуба през Октомври. Юрген Клоп определено възроди „мърсисайдци“ от положението, в което бяха и последните срещи на тима го доказват (включително  победата с 6:1 над Саутхампън миналия кръг).

Нюкасъл

В герой за Нюкасъл се превърна Жоржиньо Вайналдум, който изигра ключова роля за победата на своя тим.

Първата част протече в опит на гостите да застрашат вратата на Роб Елиът. Бентеке пропусна страхотна възможност в самото начало на мача, когато се озова сам срещу вратаря, но не успя да насочи топката в рамките на вратата. Като цяло и двата отбора не успяха да разгърнат пълния си потенциал.

Второто полувремеобаче предложи напълно различна картинка. В 69-тата минута Жоржиньо Вайналдум напредна отдясно и в опит да центира, топката рикошира в коляното на Мартин Шкъртел и централният защитник на гостите си вкара злополучен автогол.

Нюкасъл

Малко след гола, Ливърпул бе несправедливо ощетен. Съдията отмени гол-шедьовър на Алберто Морено, заради несъществуваща засада и ощети „мърсисайдци“ от това да се върнат в мача.

В 93-тата минута, голмайсторът на Нюкасъл реши срещата окончателно, след като успя да прехвърли много ефективно стража на Ливърпул.

Това бе добър шанс за Ливърпул да излезе напред в класирането след слабото представяне на другите отбори от елита на Премиър лийг.

https://www.youtube.com/watch?v=-jgfrlvsj_Q