Реал изнесе лекция на Манчестър Сити

Реал Мадрид срази Манчестър Сити с 4:1 и спечели австралийското издание на турнира „International Champions Cup„.

Срещата се игра в Мелбърн пред 100 000 зрители и „кралският клуб“ очевидно беше доминиращият тим през целия мач.

Слабото звено в отбора на Манчестър Сити се оказа центъра на отбраната. Селекционерът на „гражданите“- Мануел Пелегрини, гласува доверие на 16-годишният Камерън Хъмфрис и 20-годишният Джейсън Денайър, но напрежението явно дойде в повече на младите играчи.

Срещата започна с натиск на Сити и още в 9-тата минута новото попълнение Стърлинг проби в наказателното поле на Реал, но падна с претенции за дузпа. Съдията на мача обаче остана непреклонен и младока си навлече освиркванията на публиката.

В 21-тата минута на мача, с първата атака, Реал откри резултата. Карим Бензема бе точен за 1:0. Французина засече центриране на Карвахал и с удар по въздуха прати топката в далечния ъгъл на Джо Харт.

Реал

4 минути по-късно, мегазвездата Кристиано Роналдо удвои преднината на „белия балет“. Тони Кроос изведе португалеца зад отбраната на Сити и голмайсторът не сбърка.

Реал продължи с натиска си и съвсем логично се стигна до 3-то попадение. Минута преди края на първата част, зашитникът на „белите“ – Пепе засече центриране от корнер на Иско и с глави направи резултата класически.

В добавеното време на първата част Сити получиха спорна дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Рамос. На повторението обаче се видя ясно, че Рамос докосва топката извън наказателното поле и на всичкото отгоре Стърлинг пипа пръв топката преди тя да стигне до испанския национал. Яя Туре застана зад бялата точка и върна едно попадение за своя тим.

Интригата тотално приключи в 73-тата минута. Отново Иско центрира в наказателното поле на „гражданите“ и Денис Черишев засече топката за крайното 4:1.

С тази победа Реал Мадрид спечели турнира „International Champions Cup„. Рома останаха втори, а Сити се задоволиха с бронзовите медали.

За играч на мача бе избран Кристиано Роналдо, който освен гола, не спря да тормози защитата на Сити през целия мач.