Серхио Рамос остава в Реал до 2020

Серхио Рамос официално подписа нов 5-годишен контракт с Реал Мадрид и разбули всички слухове и спекулации относно напускане на „Сантяго Бернабеу“.

29-годишният защитник бе спряган за Манчестър Юнайтед това лято, но сагата приключи. Рамос бе опция за привличането на Давид де Хеа на „Сантяго Бернабеу“ и през летния трансферен прозорец се разрази истинска трансферна война между двата гранда.  Напрежението ескалира, когато и градският съперник – Манчестър Сити се включи в битката за испанксия национал.

Междувременно, треньора на Реал – Рафаел Бенитез даде капитанската лента на Серхио Рамос, след като Икер Касияс напусна клуба и пое към Порто. В Понеделник вечерта на тържествена церемония, Рамос прие капитанската лента и засвидетелства лоялността си към „кралския клуб“ и президента на „белите“ – Флорентино Перес.

Серхио Рамос

След предподписването на договора, Рамос сподели: “ Знам, че подновяването на договора ми отне доста време, но сърцето и мислите ми винаги са били тук на „Сантяго Бернабеу“ и не съм се чувствал по-щастлив никога преди.“

„Никога не съм говорил за напускане на клуба и уважавам всички спекулации на медиите и пресата, но реалността е малко по-различна. Винаги съм искал да играя за Реал и да се пенсионирам тук, ако президента на клуба ми позволи.“

„За мен е чест да съм капитан на най-великия клуб в историята на футбола и за мен приоритет е да поддържаме феновете щастливи и да печелим титли“, допълни Серхио Рамос.