Германия на крачка от класиране на Евро2016

Германия се приближи към следващата фаза на турнира във Франция. Световният шампион надигра Шотландия като гост в мач с 5 гола.

Баварците си осигуриха трите точки в мача игран в Шотландия с 2 гола на Томас Мюлер и едно попадение на Илкай Гюндоган. Два кръга преди края на квалификациитем, тимът на Йоахим Льов е на една победа за класиране напред в Евро2016.

Германия наложи своето темпо в началото на срешата и съвсем очаквано се стигна до откриване на разултата. В 18-тата минута след изстрел на Томас Мюлер от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на защитник на домакините и не остави никакви шансове на Дейвид Маршал.

Германия

Само 10 минути бяха нужни на Шотландия да се оттърсят от ранното попадение и да се върнат в мача. В 28-та минута на срещата, след центриране на Шон Малоуни, топката тупна много коварно пред Мануел Нойер, който в опита си да я избие, рикошира в тялото на Матс Хумелс и се получи комичен автогол.

В 33-тата минута Германия стигна до второ попадение. Емре Джан стреля от дясно на накзателното поле, топката срещна Маршал, който в опита са избие прати кълбото на главата на Мюлер. Нападателят вкара второто си попадение в мача и общо осмото в квалификационната фаза на турнира.

В 42-тата минута се стигна до ново изравняване на резулатат. След центриране от коренер в ляво, МакАртър с хубав шут от точката на дузпата, разстреля Нойер и върна своя отбор в играта.

В 54-тата минута „маншафт“ стигнаха до трето попадение. След хубава комбинация между голмайстора Мюлер и Гюндоган, халфът необезпокояван на границата на бялата точка, с нисък изстрел прати топката в мрежата за 3:2.

Ето и класирането в Група „Д“:

Вижте победата на Световния шампион:

https://www.youtube.com/watch?v=44i-NW125Uc