Ливърпул спечели тазгодишната битка в Шампионската лига

Ливърпул победи  Тотнъм с 2:0 в Мадрид и спечели тазгодишната битка в Шампионската лига, с което прибави шеста титла от турнира в богатата си колекция. Мохамед Салах откри от дузпа още във 2-ата минута . Tри минути преди края резервата Дивок Ориги реши всичко с второто попадение.

Предишните триумфи на “червените” дойдоха през 1977, 1978, 1981, 1984 и 2005 г. Вече само Милан (7) и Реал Мадрид (13) имат повече крайни успеха в КЕШ/ШЛ.

Tимът от „Анфийлд“ има и три загубени финала,

като най-скорошният беше преди година. За Тотнъм пък това беше първо достигане до финал в надпреварата.

Срещата на „Уанда Метрополитано“ може би не оправда очакванията за атрактивен сблъсък и завърши без нито един картон. Като че ли най-важният момент от мача дойде още в началните секунди, когато символичните гости спечелиха дузпа за спорна според мнозина игра с ръка на Муса Сисоко.

После тимът на Маурисио Почетино така и не успяваше да „влезе“ в двубоя . Създаде реални опасности чак към края на срещата. Тогава обаче съперникът отговори с втори гол.

Големите въпросителни в двата състава – Хари Кейн и Роберто Фирмино, бяха титуляри за своите отбори.

Хари Кейн започна от първата минута за Тотнъм, след като досега лекуваше травма.

„Шпорите“ действаха с четирима в отбрана – Киърън Трипиър, Тоби Алдервейрелд, Ян Вертонген и Дани Роуз. Хари Уинкс и Муса Сисоко зае позиции в средната линия. Кристиан Ериксен, Деле Али и Хюн-Мин Сон действаха зад гърба на Кейн. Героят от реванша срещу Аякс Лукас Моура беше големият губещ, тъй като беше резерва.

Боби Фирмино също беше титуляр, след като участието му за „червените“ беше под въпрос заради контузия. Бразилецът атакуваше в познатата компания на Мохамед Салах и Садио Мане. В халфовата линия се бориха Фабиньо, Джордан Хендерсън и Жоржиньо Вайналдум. Жоел Матип действаше в двойка с Вирджил ван Дайк в центъра на защитата пред Алисон, а на бековете очаквано бяха Трент Александър-Арнолд и Андрю Робертсън.

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналия при автомобилна катастрофа Хосе Антонио Рейес.

Бяха минали само няколко секунди от началото на двубоя, когато Садио Мане центрира в наказателното поле на Тотнъм и реферът Дамир Скомина посочи бялата точка, след като прецени, че Муса Сисоко умишлено е спрял топката с ръка. Салах реализира наказателния удар за 1:0.

След попадението „шпорите“ натикаха мърсисайдци в тяхната половина. Чак в 10-ата минута обаче видяхме удар, като Сисоко не уцели вратата.

Играчите на Ливърпул разчитаха на далечни извеждащи подавания към Мане, който се стремеше да надбяга защитниците в бели екипи.

В 18-ата минута играта беше спряна за кратко, след като разголена фенка нахлу на терена.

Около 20-ата минута Клоп накара играчите си да наложат висока преса и така бързо да изравнят играта. Последваха неубедителни за Тотнъм минути, в които отборът не можеше да организира никакви атаки.

„Червените“ с лекота парираха всякакви опити на противника да го застраши и атакуваха при открилите се шансове. Така в 38-ата минута Анди Робертсън напредна и шутира много опасно под гредата, но Юго Лорис успя да избие в корнер.

В края на полувремето играчите на Маурисио Почетино не се възползваха от две сравнително изгодни ситуации. В единия случай Сон сбърка с подаването, а в другия Деле Али шутира много високо над гредата.

Тотнъм влезе по-силно във втората част с няколко атаки. На няколко пъти напрежение имаше в полето пред Алисон.

Клоп видя, че нещо се наруши в играта и реагира. Фирмино нямаше сили за цял мач и малко преди първия час отстъпи мястото си на Дивок Ориги. Минути след това играта за Ливърпул напусна и Вайналдум за сметка на Джеймс Милнър.
Почетино нямаше време за губене и увеличи офанзивната мощ с вкарването на Моура вместо дефанзивния халф Уинкс.
„Червените“ неутрализираха игровото предимство на съперника . В 69-ата минута сантиметри ги лишиха от втори гол след изстрел на Милнър, при който Лорис нямаше да има шанс да се намеси, но топката излезе в аут.

Тотнъм отговори с две опасни центрирания в 71-вата минута, които обаче също не доведоха до завършващ шут.

Удар имаше две минути по-късно – на Сон, но той беше лек и за Алисон не беше проблем да улови. Кореецът беше близо до гола малко след това, но Ван Дайк го изпревари в последния момент.

Тотнъм вече играеше много по-смело в търсенето на изравняването. Сон пак се оказа на върха на нападението, като този път пробва с глава, но топката излезе в аут.

В 80-ата минута „шпорите“ стигнаха до най-чистите си положения към момента. В рамките на секунди Сон и Моура стреляха, но и в двата случая вратарят се намеси.

За последните десетина минути на редовното време в игра за лондончани се появи и Фернандо Йоренте.

В 85-ата Ериксен показа, че е на терена с майсторско изпълнение на пряк-свободен удар, но и този път Алисон не трепна.

В 87-ата Дивок Ориги получи пас вляво и заби топката в далечния ъгъл за 2:0.

В останалите няколко минути играчите на Тотнъм поставиха Алисон под напрежение в два-три случая, но бразилецът не се огъна, за да може Ливърпул да посрещне последния сигнал с вдигнати във въздуха ръце.

Всички мачове от Шампионска лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус, където може да спечелите бонус върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bet365 bet365 bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с бет365 бонус, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Ако все още нямаш профил в bet365, направи своята bet365 регистрациясега и вземи бонус!

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, футболни прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.