Шейх Мансур продаде 13% от Манчестър Сити на китайски инвеститори

Шейх Мансур приближи Манчестър Сити към един от най-влиятелните клубове в света, като продаде 13% от дружеството „City Football group“ на китайския консорциум за сумата от £ 265 милиона.

Интересното е, че сумата, за която китайците са купили 13-те процента от клуба е същата, за която Шейх Мансур придоби целия клуб през 2008 година. Стойността на „гражданите“ е оценена на £ 2 милиарда, което е с £ 50 милиона по-малко от стойността на вечният им съперник – Манчестър Юнайтед.

Дружеството „City Football group“ притежава Ман Сити, Ню Йорк Сити, Мелбърн Сити и Йокохама Маринос.

Шейх Мансур

Ясно е, че собствениците от Абу Даби виждат новата инвестиция като златна възможност да пренесат клуба на друго ниво, както стана и с Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона. Не е тайна, че пазара в Китай предлага 350 милиона фенове на Анлийската Висша Лига.

Сумата от £ 265 милиона ще бъде реинвстирана в промотирането на клуба на китайския пазар, вместо за да се подсили състава на „небесно сините“.

Сделката хвърли спекулациите и в друга посока. Смята се, че Сити са все по-близо до подписа на Пеп Гуардиола и не се изключва възможността да видим Меси и Пеп отново заедно на „Етихад“. Друг е въпросът дали това ще стане и дали Гуардиола няма да предпочете Ман Юнайтед, ако реши да поеме посока „Премиър Лийг“.

Серхио Агуеро не пропусна да се похвали със селфи позирайки с министър председателят Дейвид Камерън и вице президента на китайския консорциум.

 

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

 БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.